lauantai 10. elokuuta 2013

Tyttöjen merirosvokakku

Edellisen Hello Kitty kakun lisäksi tein toisen kakun synttärisankarin toiveiden mukaisesti. Toivomuksena oli tyttömerirosvokakku. Merirosvot ovat tunnetusti hurjia ryöväreitä mutta tästä kakusta oli tarkoitus tehdä hieman ystävällisempi versio. Tietysti elementit piti säilyttää mutta hempeämmin.

Täytteenä välissä edellisen kakun mukaisesti mansikkamousse, kosteudeneristyksen kakun ja kuorrutteen massan väliin tein myös voikreemin mansikanmakuisesta tomusokerista. Se on hyvää ja antaa myös kivasti vähän väriä kakun ja mustan kuorrutteen väliin. Ensin ajattelin kuorrutteen pinkkinä mutta kun edellinen Hello Kitty oli pinkki niin tästä tulee sitten musta :)

Sokerimassa oli minulle ennestään tuntematonta ja oli kyllä virhe lähteä tekemään kokeilematta. Tämä massa oli niin tuoretta ettei sitä meinannut saada kaulittua, ei sitten millään. Aivan kuin olisi auton rengasta yrittänyt kaulia, jokaisella kaulimen työnnöllä se palautui takaisin :) Jälkikäteen se naurattaa mutta sillä hetkellä ei sitten yhtään kun kello oli 22 illalla ja kakku noudettaisiin seuraavana päivänä. Meinasi usko ja toivo loppua mutta tomusokeria alle niin sillä sen sitten sai. Taidan kuitenkin suosiolla palata vanhaan tuttuun vaikkakin tämä uusi massa sai kehuja mausta, hieman neutraalimpaa kuin edellisissä ollut.

Koristeita kakkuun olisi voinut laittaa vaikka mitä, mutta yritin keskittyä olennaisissa. Pääkallo ja luut ristiin oli toiveena synttärisankarin äidiltä joten niistä lähdettiin liikenteeseen. Pienet pääkallot sivuille on tehty sokerimassasta suklaamuotin avulla ja värjätty mustalla tomuvärillä.

Sokerimassasta raitaa pääkallon huiviksi

Päällystetty kakku, reunat koristeltu simpukka työvälineellä

Aarrekartta sokerimassasta, reunat muokattu, elintarviketussilla rajat ja tomuväritys

Koristeita

Pääkallot tomuväritetty ja aarrearkku

Tyttöjen merirosvokakku

Sivuilla syötävät punaiset sydämen muotoiset timantit

Pääkallo silmälapulla
Tämäkin kakku meni synttärijuhliin kesäkuussa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti