maanantai 31. joulukuuta 2012

Vuoden vaihtuessa

Kuusenkoristepipareita vein vanhalle ystävälleni tuliaisiksi joulun alla. Yllätys onnistui täydellisesti :) Joulu vietettiin mummolassa, kaikessa rauhassa hiljaisuuden keskellä. Edesmenneitä sukulaisia ja rakasta kummiani muistimme kynttilöin ja ajatuksin. Lapset jaksoivat kukkua pitkään ja myös nukkua joulupäivänä aamupäivän tunneille. Lumiukko kakun teimme äitini kanssa joulupäiväksi, täytteenä mansikkamoussea, kuorrute ja koristeet sokerimassaa. Oman haasteen kakun kuorruttamiseen toi vieressä lämpimänä hohkannu leivinuuni :) Massa pääsi hieman kuivamaan pinnalta ja sen puolesta lumiukolla oli hieman ryppyinen leuka :) Koristeet piti tehdä nopeasti kuumuuden vuoksi, vaikka ulkona paukkui pakkanen.

Kuusenkoristepipareita vanhalle ystävälle

Joulupäivän lumiukko kakku
Elämäni ensimmäisen banoffeen tein Miehen synttäreille. Ihmetystä aiheutti kattilassa kiehuva peltipurkki ja ääneen ihmeteltiin myös sitä, että onkohan se seonnut nyt lopullisesti :) Ei, en ollut vaan keittelin kondensoitua maitoa lähemmäksi kolme tuntia. Hetken maltoin kinuskin antaa jäähtyä ja sitten oli pakko avata purkki ja maistaa. Hyvää se on ja banoffee vei minun makuhermoni jonnekin mistä ei ole takaisin tulemista. Tätä on tehtävä uudelleen! Yksi purkki jäi vielä jemmaan. NAM!

Banoffee Miehen synttäreille - NAM!
Synttärisankarin toiveena oli jotain suolaista ja yksi lemppareista onkin nämä aamiaismöttöset. Ohje on karppaajien sivulta ja löytyy ihan möttösien nimellä. Kananmunaa, kinkkua, paprikaa, juustoraastetta, mausteita mielen mukaan ja loraus kermaa. Edellisen kerran kun näitä tein, oli päiväruokana savuporojuustokeittoa, siitäkin oli puhetta ja toiveena jollekin päivälle ruoaksi.
Aamiaismöttösiä, suolaiset muffinssit

Käytiin Miehen kanssa elokuvissa ja nyt katsellaan kun muut tuhlaa rahansa rakettien muodossa savuna ilmaan!

Rauhaa, rakkautta ja onnea uudelle vuodelle 2013! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti