torstai 20. joulukuuta 2012

Koristelukurssin satoa ja joulupipareita

Kukkia ja nappeja

Liljat

Ruusu

Kuusenkoristepiparit
Osallistuin Pullahiiren koristelukurssille ja tein siellä muutaman liljan, ruusuja ja parit napit. Nappikoristeet päätyivät Poikalapsen partion piparkakkutalojen koristeiksi, lapset koristelivat talot joulumyyjäisiin. Kasasin kaksi taloa, koristelin loppuun ja pakkasin sellofaaniin myyjäisiin.

Nämä kuusenkoristepiparit tein Poikalapsen opettajalle sekä luokka-avustajalle joululahjoiksi. 12 kpl samantyylisiä meni partion myyjäisiin. Näitä on kyllä tosi kiva tehdä, aikaa vievää hommaa mutta sitäkin palkitsevampaa :)

Toinen liljoista kärsi hieman kuljetusvaurioita ja yhden terälehden pää oli napsahtanut poikki, eipä tuo hirveästi haitannut kun eivät menneet kakkuun koristeiksi. Toinen on tehny sokerimassasta ja toinen kukkamassasta joka on hieman elastisempaa käsitellä ja kuivaa sokerimassaa nopeammin muotoonsa. Massan elastisuus mahdollistaa ohuemmat terälehdet mutta on mielestäni hieman hankalampaa käsitellä, toki kaikki vaativat totuttelua.

Innostuin tästä piparkakkumuotista aivan totaalisesti ja tein useamman satsin pipareita. Kävin maanantaina jouluostoksilla Lahdessa ja vein ystävälleni pipareita ripustettavaksi joulukuuseen. 

Mansikkamäen Ebellä on aivan hurmaavia piparkakkutalon kaavoja sekä hänen koristelemiaan pipareita. On ilo meille muille, että hän jakaa ohjeita ja kaavoja meidän iloksemme. Ajatuksena olisi kokeilla maitolaituria mutta en taida ehtiä enää ennen joulua. Voisihan sen tehdä esim. Eben fantasiapiparitaikinasta ja ihan muuten vain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti