tiistai 14. elokuuta 2012

Pojan kastekakut, koristeet ja pikkuleivät

Fantasiapikkuleipiä ristiäisiin

Fantasiapikkuleipiä

Fantasiapikkuleipiä

Tossukoristeet

Koristeet ristiäiskakkuihin
Mansikkakermakakku

Mansikkakakku koristeltuna

Suklaamoussekakku

Ristiäiskakut

Pikkuleivät lähtövalmiina

Vauvakoriste - kuva päivänsankarin äidin ottama

Tossukoristeet - kuva päivänsankarin äidin ottama

Kakku kahvipöydässä - kuva päivänsankarin äidin ottama

Kakut kahvipöydässä - kuva päivänsankarin äidin ottama
Sain kunnian tehdä kastejuhlaan kaksi täytekakkua. Toiveena oli suklaamoussekakku suklaapohjalla sekä tuoreista mansikoista kesäinen mansikkakermakakku ja molempiin massakuorrutus. Väritoivomuksena valkoinen, vaaleansininen ja harmaa. Harmaata kakuista ei löydy, oli niihin ehkä mielestäni liian tylsä mutta pikkuleipiin lisäsin sitäkin väriä.

Koristeiden osalta toiveena oli tennarit ja toiseen koristeeseen sain vapaat kädet, päätin kokeilla aikaisemmin ostamaani muottia ja sillähän tuo onnistui hyvin. Vauvalle tein lisäksi alustan, tyynyn ja peiton, ne koristelin hopeisilla sokerihelmillä, pienillä kukilla ja tupsuttelin hieman kimallusta kukkiin. Nimi on myös tomutettu kristallitomuvärillä, näytti kivalta kun oli hieman kimallusta mutta ei liikaa. Kirjaimet ja pieni tähti liimattu, ettei ne kakkua leikatessa lähte eriteille. Koristeita en liimannut kiinni, nostin ne vain kakkujen päälle niin ovat siten helppo siirtää pois mikäli ne haluaa säästää :) Tossujen nauhoina on valkoiset satiininauhat.

Olin jo pitkään ajatellut kokeilla Eben fantasiapikkuleipiä ja nyt sain tilaisuuden testata myös pikeerillä koristelua ihan kunnolla. Pikkuleipiä tulikin väännettyä jokunen, äkkiseltään laskin n. 150kpl josta suurimman osan lähetin kakkujen mukana kastejuhlan kahvipöytään yllärinä :) Lopuista nautittiin kotona ja kyllä nuo lapsillekin kelpasivat.

Juhlat on jo juhlittu heinäkuussa ja pieni prinssi saanut nimen! Onnea koko perheelle!

2 kommenttia: