maanantai 16. heinäkuuta 2012

Ystävien iltamat

Koristeita

Kukat ja leppäkertut

Leppäkerttu

Lapsille pieni kakku

Ruokailua - nam!

Illan tunnelmaa
Ystävysten aikataulujen yhteen sovittamisessa on välillä tekemistä, menoja on vaikka mitä mutta välillä kalenterit naksahtavat yhteen ilman mitään säätämistä. Näin kävi tälläkertaa kun kokoonnuttiin kahden hyvän ystäväni kanssa istumaan iltaa. Herkkuja oli vaikka mitä ja vatsa tuli täyteen. Vein nyyttäripöytään Porvoolaisen kotileipomon luomujauhoista leipomaa hiivatonta viikuna-oliivipatonkia (olikohan se toinen oliivia? tämä tuppaa aina unohtumaan mutta eipä sillä väliä, hyvää oli), tuorejuustoja, itse tekemääni chilimajoneesia, punaviiniä ja jälkiruokakahvin lisukkeeksi mansikkakakun tuoreista mansikoista. Nyyttäripöydästä löytyi myös illan aikana savustamamme lohet, perunoita, suolaista piirakkaa, aivan ihanaa tuoresalaattia jossa oli lisänä mansikkaa, halloum-juustoa ja paahdettuja pinjansiemeniä. Siitä salaatista tuli lemppari! Kesäkurpitsa-aurajuusto lettusia, aivan ihania suolaisia. Herrrrkullista!

Ruokailun jälkeen laitettiin takkaan tuli ja nautittiin kakkukahvit. Välillä on aivan ihanaa istahtaa rauhassa, syödä hyvin ja nauttia hiljaisuudesta. Parantaa ystävien kanssa maailmaa, tai ainakin kertoa kuulumiset. Siinä mieli lepäsi mukavasti lämpimän takan ääressä. Aika kuluu aina tällaisissa tilaisuuksissa liian nopeasti. Seuraavaan kertaan pitää myös jättää jotain.

Mansikkakakku on kasattu kääretorttupohjista, kostutus sokerivedellä ja täytteenä vispikermaa ja tuoreita mansikoita. Päällä sokerimassa levy ja reunat pursotettu vispillä. Koristeet sokerimassaa, kukat tehty silikonimuotilla ja sipaistu hieman kimalletta päälle, lehdet ja leppäkertut tehty ihan omin pikku kätösin :)

Pienen kakun tein Mummi-ihmiselle joka toimi lastenvahtina Tampereen serkun ollessa lomailemassa, niin lapsetkin saivat illaksi herkkua.

Suunniteltiin Poikalapsen synttärikakkua sillä tohinalla, että se meinasi karata käsistä koko homma :)
Hän haluaa Super Mario Bro´s kaksikerroksisen kakun. Alempi pyöreä ja ylempi tähden muotoinen ja väritkin on jo selvillä. Tein massatilauksen eilen Ullanunelmaan ja pakettia odottelen lähipäivinä. Poikalapsen kakun koristeiden teko tai lähinnä niiden mallikappaleiden tekemisen olenkin jo aloittanut, kun on mallit ja tuoreessa muistissa niin eikös niiden pitäisi sitten syntyä kuin vettä vain?! Vai kuinka? :D

Tänä vuonna päätin etten tee omaa synttärikakkua ollenkaan, käyn kaupasta jäätelöt niin se on hyvä. Nyt on ihan hyvä pitää kakuton pariviikkoinen ennen Poikalapsen synttäreitä. Mieheltä alkaa tursuta kakut jo korvista :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti