tiistai 3. heinäkuuta 2012

Junalla mummolaan sukutapaamiseen

Koristeita
 
Leppäkerttuja

Kesäinen mansikkamoussekakku
Hypättiin lapsien kanssa Helsingistä junaan ja matkustettiin mukavasti leikkivaunussa 3 tuntia maalle. Kivasti meni matka vaikka Tiitiäinen välillä väsyi, onneksi eväät ja Yle Lapset sovellus pelastivat paljon. Pienimmäinen ei saanut unta vaan aikansa kiukutteli ja sitten tyytyi sylissä katsomaan lastenohjelmia kännykästä.

Raahasin mukanani 2,5kg sokerimassaa, suurinpiirtein kaikki työkalut ja muotit mitä minulla on sekä maalit ja värit. Tehtiin 12 munan kakkupohja joka paistettiin 30cm säädettävässä vuoassa. Meillä oli sunnuntaina lähisuvun tapaaminen, vanhempieni naapurissa tätini luona jonne kasaantui mukavasti väkeä. Täti, Setä, omat vanhemmat ja sisarukset ja serkut lapsineen, puolisoineen ja heidän lapset perheineen. Pienin osallistuja taisi olla parikuukautinen vauva. Vilinää ja vilskettä riitti mutta onneksi oli pihaa missä juosta. Nopeasti aika hurahti hyvässä seurassa ja lapsien väsähdettyä pakattiin auto ja suunnattiin kotia kohti.

Nuo Crocsit hieman epäonnistuivat noiden päällisosan reikien takia, niistä tuli liian isot koska ei ollut sopivaa pilliä, mutta muuten olen tosi tyytyväinen.

Idean sain/löysin Kirsin KakkuMaa:n  blogista, kopiointiluvan kysyttyäni päätin toteuttaa oman versioni kakusta. Eihän minun ole läheskään yhtä hieno, mutta jotain sinnepäin. Ihastuin tuohon kakkuun täysin, se on niin kesäinen kuin vain voi olla :) Kiitos Kirsille!
Alunperin oli tarkoitus tehdä kakku neliskulmaisena, mutta päädyttiin pyöreään tarjoiluastian pienuuden takia :) Leppäkertut on tehty Fun Cake´sin kaulintamassasta kuten kuorrutuskin sekä kukat, kukkien varret ja lehdet on Fun Cake´sin marsipaania Ullalta. Täytteenä on tuorejuusto-mansikkamousse tuoreista survotuista mansikoista ja massalle tartuntapintana sokerikreemi.

Seuraavana olisi vuorossa oma synttärikakku, idea tosi vielä puuttuu.

2 kommenttia: