lauantai 9. kesäkuuta 2012

Salama McQueen-kakku / Lightning McQueen cake




































Sain pyynnön tehdä 3-vuotis synttäreille autokakun ja erityisesti Salaman koska kyseessä on suuri fani :) Tätä kakkua oli todella kiva tehdä vaikkakaan pieniltä mokilta ei vältytty. Kuorruttaessa massa pääsi hieman repeämään konepellin ja tuulilasin reunasta ja muutamia ryppyjä jäi alareunaan mutta onneksi ei revennyt enempää. Pienillä fiksauksilla sain tuosta ihan kivan näköisen kuitenkin. Aikaa vievää nämä on kun kaiken tekee käsin, paitsi kirjaimet muotilla mutta kun se kakku on valmis, on niin tyytyväinen olo. Mitäs seuraavaksi? :)

Kakkupohjan tein 12 munan pohjan ja täytteenä oli toiveen mukaisesti mansikkamousse, kostutus appelsiinimehulla ja massan alla sokerikreemi tarttumispintana. Massa on Fun Cake´sin vaniljanmakuista kaulintamassaa ja sen koostumus on mielestäni hyvä kuorrutteena. Pitää hyvin kakun muodoissaan eikä lähde valumaan pilaten kakkua. Koristeet samaa massaa. Nimen ja numeron tomutin kultatomulla ja etu- ja takavaloihin oranssia sekä bling bling tomuväriä hieman tuomaan efektiä. Huomasin vasta siinä vaiheessa kun renkaat oli jo laitettu paikoilleen, että niihin olisi voinut kirjoittaa Lightyear tekstin mikä kuvissakin on, mutta totesin sen olevan hieman hankalaa jälkeenpäin ja kuitenkin olisin sotannut valkoisella renkaat. Tästä taas oppii lisää :)

Synttärisankarin isi kävi hakemassa kakun ja oli iloisesti yllättynyt, hän luuli että kakku olisi tavallinen tasokakku. Voi kun olisin nähnyt päivänsankarin ilmeen :)

 Pohja:
(12 munan kakku)

12 munaa (L-koko)
480g sokeria
240g vehnäjauhoja
240g perunajauhoja

Vatkaa munat ja sokeri kunnolla vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi muutamassa erässä vaahdon sekaan hyvin, mutta varovasti kulhon pohjaa myöten lastalla nostellen, älä vatkaa. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista n. 160-175 asteessa. Kakun paistoaikaan vaikuttaa kakun koko. Pienet kakut kypsyvät n. 30 min ja suuremmat n. 45 min uunin alatasolla. Kokeile kakun kypsyyttä vielä ennen uunista ottamista esim. cocktailtikulla. Paina tikku kakun keskiosaan ja ota pois. Jos tikkuun ei jää taikinaa kiinni, kakku on kypsä. Jos taikinaa jää tikkuun, paista paista vielä n. 5 min ja testaa uudelleen. Kumoa paistamisen jälkeen kypsä kakkupohja vuokineen ritilälle jäähtymään.

Mansikkamoussetäyte:
 (12 munan kakkuun)

8 dl vispikermaa
400g maustamatonta tuorejuustoa
900g pakastemansikoita (tähän laitoin itse 1000g)
12 liivatelehteä
n. 1dl vettä
3 dl tomusokeria
6 tl vaniljasokeria

Laita liivatteet likoon ja sulata pakastemansikat. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto yhdessä tomusokerin ja vaniljasokerin kanssa. Soseuta mansikat tehosekoittimella tai ihan haarukalla. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja laita liotetut liivatteet siihen. Lisää liivateseos mansikkasurvoksen joukkoon. Lisää mansikkasurvos tuorejuuston joukkoon ja nostele lopuksi vatkattu kermavaahdo joukkoon. Sekoita tasaiseksi mousseksi ja täytä kakku irtopohjavuokaan. Jos käytössäsi ei ole irtopohjavuokaa, niin anna täytteen hetki jähmettyä ennen kakun täyttöä. 
Sokerikreemi:
  (12 munan kakkuun)

300g suolatonta voita
3 dl tomusokeria
6 rkl maitoa / mehua
2-3 rkl vaniljasokeria

Vaahdota pehmeä voi vaaleaksi. Lisää puolet siivilöidystä tomusokerista ja vatkaa voimakkaasti. Lisää neste, vaniljasokeri ja loput siivilöidystä tomusokerista. Sekoita tasaiseksi.

Jos et käytä kaikkea sokericremeä heti, säilytä se 
jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa tai kulhossa kostean pyyhkeen alla.


2 kommenttia: