perjantai 29. huhtikuuta 2011

Mummolassa

Pääsiäisviikonloppu oltiin maaseudun rauhassa. Kelit oli kohdallaan ja oli ihanaa saapastella kumpparit jalassa pitkin pihaa, en varmaan muita kenkiä jalkaani laittaisikaan ellei olisi pakko. Olen siis maatiainen. Mummo, siis äitini ja lapsieni mummo on ahertanut pitkän aikaa kasvihuoneen kimpussa ja se pursusikin mitä ihmeellisempiä elämän alkuja. Taustalla näkyvät tomaatit olivat jo aika isoja ja odottivat siirtoa Papan rakentamaan isompaan kasvihuoneeseen. Mummo onkin ollut aina viherpeukalo ja hyvä siinä. Muistan kun lapsena kasvihuoneesta sai hakea tomaattia, kurkkua, salaattia ja vaikka mitä, istua kivelle, rouskuttaa porkkanaa ja katsella kun isä teki peltohommia. Se oli elämää! Onhan se nyttekin mutta erilaista. Joskus jokin tilanne, tuoksu tai ääni voi laukaista kaukaisia muistoja, ihan sattumalta lapsuudesta tai teini-iästä. Ihanaa!


Taimien valtakunta
Käytiin metsälenkki kävellen Miehen, Tiitiäisen ja Herra Koirasen kanssa. Aurinko paistoi lämpimästi vaikka maa onkin vielä kylmä.Puut muodostivat kunniakujan vaikkakin routa oli ne pakottanut hieman niiaamaan.
Kunniakuja hieman kallellaan

Herra Koiranen nautti täysin rinnoin

Kevään kukkaloistoa tienposkessa
Sattui perhonen lentelemään ja istahti lehtikasan päälle pientareelle, kiltisti oli paikallaan niin sain kuvan napattua. Suruvaipaksi häntä kutsutaan ja kaunis on kuin mikä.Jouduin pelastuspuuhiin kun  Mies seisahti ja ihmetteli että, mikä lie ojan pohjalla tekee tuollaista kuviota. Yöperhonen siellä räpiköi ja samalla värisytti vedenpintaan kuvion. Nappasin kuvan ja vasta sitten nostin penkereelle kuivattelemaan. Katsoin päivän hyväntyön suoritetuksi.


Herra Pöllönen vartioi postilaatikkoa

3 kommenttia:

 1. onpas mökissä taimia, omani ammottaa vielä tyhjyyttä. Minkä verran sinä harrastat kasvien viljelyä?

  VastaaPoista
 2. Huhuuu!
  Ps. Blogissani sinulle postia!

  VastaaPoista
 3. Sny, nuo ovat äitini kasvihuoneesta ja se pursuaa joka kevät ja kesä. Itse kokeilen joka kevät jotain ja yleensä siitä ei sitten tule mitään. Katsotaan nyt saanko pidettyä taimet elossa :)

  Red Dragon, huhuu! Kiitos!

  VastaaPoista